Valturné

Har nu rest runt en hel del i Sverige. Kampanj i Trollhättan och moskébesök, den första shiamuslimska moskén i Sverige, väldigt vacker. Deltagit i Tunga rallyt med veteranbussar, lastbilar och andra tyngre fordon. Fick själv förmånen att åka med i en buss från 1938.

Tunga rallyt

Ytterligare moskébesök i Järfälla när Eid firades. Har besökt dem flera gånger nu under åren och känner igen många trevliga människor.

i söndags var jag på Skansen tillsammans med Ann Olivecrona, zoolog för att lansera en satsning på hur vi arbetar med frågan om utrotningshotade djur, speciellt apor. Vi fick tillfälle att besöka fina svartvita apor som vi matade med jordnötter. Underbara djur.

På kvällen var jag i kyrkan i Vårby och träffade många libanesiska vänner.

I början av veckan var det så dags för en Norrlandsturné igen. Vi flög till Luleå och bilade sedan upp till Pajala för att besöka Northland Resources, gruvprojektet. För första gången sedan 1954 har Pajala en befolkningsökning. Spännande projekt som förhoppningsvis kan starta på allvar snart. Många jobbtillfällen, uppemot 1800 nya jobb kan skapas och många har anmält sitt intresse redan efter det att ett positivt beslut angående gruvdriften kommit. Vi stannade hemma hos Anita sköld och träffade hennes mamma på en fika. Troligen Sveriges äldsta moderatmedlem som fyller 100 år i oktober.

Pajala Northland Resources

Snart 100-åring moderat medlem

På kvällen kampanjade vi i Gällivare. Massor av glada moderater utanför Coop Forum. De ökar stadigt och har fått enormt många nya medlemmar. Efter middag i Gällivare åkte vi till Kiruna och jag bodde hemma hos min kusin. Kul att ses igen. Dagen därpå besökte vi Kiruna Wagon , ett relativt nystartat företag inne på LKAB´s område. Slutligen en tur på LKAB för att se deras nya järnvägsbygge och på håll se hur staden behöver förflyttas.

Gällivare ny medlem

Igår började vi dagen i en annan gruva, Dannemoragruvan som nu ska tas i drift igen. Även här kan det bli många nya jobbtillfällen.

Dannemora med Tobias Billström

Sedan var det dags att ge sig av söderut till Malmö. Vi gjorde företagsknack på stan tillsammans med Malmömoderaterna och fortsatte sedan till våra vänner i Sofielund och Rosengård. Jättekul att se dem igen och se deras fina arbete. Kvällen avslutades med uppträdande och dans av barnen.

Sofielund

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: