Ukraina och frihandel

Besök av Ukrainas vice utrikesminister idag. Han är här på ett flerar dagar långt besök och fokuserar mycket på svenska företag.

Jag var i Ukraina, Kiev januari 2008 med svenska energiteknikföretag och detta behöver återupprepas.  Det finns stora möjligheter för svenska företag där. De behöver omvandla sina olika energisystem och iinte minst vatten och avloppssystem. Under hösten kommer också svenska företag delta i en stor mässa i Kiev, hoppas på framgång då.

Vi diksuterade också frihandelsavtalet mellan EU och Ukraina som verkar rulla på enligt plan att bli färdigt 2011. Vi vill se tydligare öppningar i industrisektorn, framförallt bilindustrin. De vill ha fler fördelar när det gäller jordbruket. Som vanligt höll jag på att säga, stretar delar av EU emot detta. Känns mycket väl igen från andra frihandelsförhandlingar där det går trögt, och personligen känns frustrerande att vi inte kan komma framåt snabbare.

Ikväll middag på amerikanska ambassaden tillsammans med Jennifer Granholm, guvernören i Michigan. Ska bli roligt att träffa henne igen, vi sågs senast under min USA resa till den regionen.

One Response to Ukraina och frihandel

  1. […] Marta, Carl Bildt, Frihandelsministern, Carl Bildt #2. var addthis_pub = 'gunnarhokmark'; var addthis_brand = 'Gunnar Hökmark';var […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: