Företagare med utländsk bakgrund

Måndag mest internt på UD och koll på Norden frågor, mkt nytt att sätta tänderna i.

Imorse startade jag på Nybyggardagen i Stockholm tillsammans med IFS och Stockholmsnätverket för kosmopoliter. Jättekul tillsammans med journalister. Jag pratade mest om vikten av att se kompetensen hos företagare med utländsk kompetens eller utländsk bakgrund. Även Carina Adolfsson-Elgestam (s) var där, bra.

Direkt därifrån med flyget till Göteborg för att tala på Entreprenörsdagen. Ulf Berg från Exportrådet var där före mig och talade om vikten av att se nya marknader, inte minst Kina. Jag själv fokuserade mer på mångfaldens Sverige och att använda den unika kompetens som svenska företagare med utländsk bakgrund har.

Bra möte med Göteborgsnätverket SIFFEK efteråt. Väl hemma i Stockholm igen vara jag på invigningen av Salvatore Grimaldis nya flaggskeppsbutik som säljer cyklar och har italienskt café samtidigt. Trevligt. Dessutom träffade jag Skistars VD Mats Årjes och pratade om vikten av ökad turism.

Hem och diskuterade skillnaden mellan empati och sympati, medkänsla och vårdfrågor, alltihop baserade på psykologiläxa för sonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: