Shanghai EXPO avslutning

Svenska paviljongen på EXPO 2010 Shanghai vann guld ikväll på temat kreativitet och gestaltning. Målet var ju att få en riktig ”Spirit of Innovation” och det lyckades bra. Vi har fått beröm från flera under det halvår som gått, bl a CNNs blogg. Dessutom har paviljongen fått pris för att vara en de mest affärsinriktade. Viktigt pris, eftersom det är ju själva målet, att i slutändan göra Sverige mer känt för att göra fler affärer och öka svensk export som ger fler jobb och mer välfärd.

Imorgon, söndag, är sista dagen och sedan stänger världsutställningen där den svenska paviljongen haft  över tre och en halv miljon besökare under dessa sex månader, mycket mer än beräknat. 2300 officiella delegationer har besökt Sveriges paviljong tillsammans  med över 450 kulturföreställningar . Hovet har också visat stort intresse med flera besök, nu senast med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Roligt att allt gått så fantastiskt bra, nu återstår att summera och utvärdera och blicka framåt till nästa gång Sverige deltar i en världsutställning.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: