Upplagning inför Bocuse dÓr

Var i slakthusområdet idag och fick glädjen att vara testkanin infört Bocuse dÓr. Tommy Myllimäki som ska tävla var djupt koncentrerad och hade tillsammans med sina kockar jobbat hela dagen för att få ordning på en fiskrätt och en kötträtt. Vi fick också titta på inne i köket under slutförberedelsen.

Allting ska bedömas, tillagning, ordning i köket, uppläggning med dekoration och smak, bara för att nämna några delar. Han blir coachad av Mathias Dahlgren och Paul Svensson som alltid är med och proväter, bedömer och kommenterar. Själva menyn är bestämd, nu är det mest träning på detaljerna de sista veckorna.

Jag tyckte det var otroligt gott, både fisken och köttet. Tyvärr får jag inte avslöja menyn ännu, då den och uppläggningen måste hållas hemlig ett bra tag till, men snart får ni se….närmare bestämt den 25 och 26 januari i Lyon.

Nu ska jag laga en enkel tomatsoppa, dock hemgjord, till familjen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: