Just hemkommen från Lyon och VM i gastronomi. Sverige tog en välförtjänt silvermedalj genom Tommy Myllimäki och hans team.
Extra roligt var förstås att Norden tog storslam, Danmark guld, Sverige silver och Norge brons. Finland på femte plats och Island blev sjua.
Detta är historiskt med tre nordiska länder i topp och Frankrike utanför prispallen. Det är första gången i Bocuse d’Ors historia som Frankrike inte tar medalj (de kom fyra).
Vad betyder då detta?
Naturligtvis att mer ljus riktas mot Norden som matdestination och att det är här den nya matkonsten utvecklas idag. Se bara på Danmarks skådespel när det gällde fiskrätten.
Inte bara detta utan också att turismen kommer att öka till Norden som spännande matdestination.
I år är det dessutom första gången som Sverige genom Exportrådet hade en egen monter på den anslutande matmässan.
Råvara by Sweden som temat hette var en succé från början till slut. Flera svenska matföretag ställde ut i montern och det var liv och rörelse där från början till slut. Det märks verkligen att många är nyfikna på vad Sverige har att erbjuda i matväg.
En stor satsning gjordes också för att promota svenskt griskött som en råvara inför Bocuse d’Or 2013.
Hade också intressant möte med Lyons borgmästare om miljöteknik. Han visade stort intresse för ett grönare Lyon med hjälp av svensk miljöteknik.