Indonesien

Efter lång flygning med förseningar landade vi äntligen i Indonesien, Djakarta och blev väl mottagna av vår ambassadör där, Ewa Polano. Efter en kort natt drog programmet igång på måndag morgon med frukost tillsammans med företagsdelegationen.
Rekordstort sådan, närmare fyrtio personer.
Under förmiddagen hann vi sedan med Ministry for Public workshops, The Investment coordinating board of Indonesia och ett besök i Istiqlalmoskén.
Lunchdiskussion med KADIN (indonesiska handelskammaren) där vi mötte många indonesiska företagare. Under eftermiddagen träffade vi också miljöministern och diskuterade samarbeten inom clean tech.
Kvällen ägnades åt invigning av Exportrådets nya kontor i Djakarta. Eftersom det är ett litet nyöppnat kontor höll vi till i ambassadörens residens, mycket folk och god svensk mat serverades.
Andra dagen träffade jag Indonesiens handelsminister Mari Pangestu och hade bra samtal med henne. Företagen fick också tillfälle till många frågor under seminariet om grön tillväxt.
Andra dagen i Djakarta träffade jag min kollega handelsministern Mari Pangestu. Företagen fick också möjlighet att ställa frågor till henne, både under det seminarium som anordnades om ”Green growth” och under lunchen.
På eftermiddagen Hasse jag ett intressant samtal med ASEAN’s generalsekreterare Dr Surin. Vi diskuterade bl à frihandelsavtal och svårigheter att förhandla när länder befinner sig på så olika nivåer i sin ekonomiska utveckling.
Sen eftermiddag hann vi också ut till Lippo hospital och Lippo group, en av de viktigaste investerarna i Indonesien och hela Asien regionen.

Nattflyg med Korean airlines till Seoul och landade där tidig morgon, svalt och skönt med +5 grader ute.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: