Måndag på UD igen

Idag var det -24 grader när jag åkte hemifrån, härligt vinterväder med vit fin snö igen. Många tycker det är besvärligt med snö och tåg och vägar som inte fungerar normalt. Har full förståelse för det men samtidigt älskar jag vintern och tycker det vita landskapet är fantastiskt trots besvärligt väglag. Mysigt när det knarrar under fötterna ute!

Mest interna möten på UD idag, men också ett spännande seminarium med Kommerskollegium som hade gjort en studie om export och hur mycket av detta som verkligen är netto när man räknar med insatsvaror. Flera spännande slutsatser om hur vi främst importerar insatsvaror från europeiska länder (inte Kina som många tror) och att tjänsteexporten är mycket viktigare än vad som hittills belysts. Dessutom att det är skrämmande höga tullar för en del insatsvaror som vi gensat borde ändra på för att öka vår handel.
Träffade också diplomatprogrammet under eftermiddagen som hade så många bra frågor att jag fastnade i tiden. Kul var det i alla fall och en bra dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: