EU patent

Idag röstade EU parlamentet för frågan om ett fördjupat samarbete om europeiskt patent. Detta var en väldigt viktig del på vägen för att kunna gå vidare. Nu kan vi besluta om fördjupat samarbete formellt i Konkurrenskraftrådet i mars och sedan kommer kommissionen att lägga fram exakta förslag om hur det ska gå till när det gäller översättningar och även en domstolslösning.
Ingenting känns längre omöjligt!
Dessutom mycket glädjande att nu hela 25 länder är med på båten och bara Spanien och Italien kvarstår.

Annonser

One Response to EU patent

 1. KN skriver:

  Äntligen har de flesta EU-länderna kunnat komma överens om EU-patent. En europeisk domstol är också nära att etableras, vilket är ytterligare framsteg i rätt riktning.

  Ytterligare åtgärder, utöver vad som har presenterats hittills, ska vidtas för kan skapa konkurrenskraft i Europa:

  1. Reducerade avgifter för gruppen enskilda uppfinnare och småföretagare sk Smal Entity såsom det som finns i USA, Kanada, Syd Korea, mm. då gällande avgifter är reducerade med 50-70%.

  2. Lagstiftning som tillåter europeiska åklagare att väcka åtal mot aktörer som utgör patentintrång. Lagstiftningen kan vara särskilt anpassad för att stoppa de aktörer, sk patenttjuvar, vilka försöker med snålskjuts på andras bekostnad. Detta för att skapa en så rättvis marknad som möjligt. Aktörer som gör sig skyldiga till patentintrång skulle kunna bötfällas utöver de skadestånd de åläggs att betala till patentinnehavaren.

  3. Eventuella åtal skulle kunna finansieras av en sk Rättsskyddsfond som i sin tur kan finansieras via ett pålägg på x-antal procent på patentavgifter, årsavgifter, böter, vite, etc.

  Ovannämnda åtgärder är nödvändiga för en rättvis handel i den globala marknaden.

  /En uppfinnare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: