St Petersburg

Nordiskt samarbetsministermöte i St Petersburg igår. Bra möte med intressanta diskussioner om hur vi kan gå vidare och titta närmare på budgeten för Nordiska Ministerrådet. Hur kan den bli mer transparent? Är det rätt fördelning av pengarna inom de olika ministerråden? Globaliseringsinitiativet, hur går vi vidare med det? och flera andra frågor.
Vi besökte också NMR kontoret i St Petersburg för att höra närmare om deras arbete med Ryssland.

Sent på eftermiddagen hann vi också med en ”crash course” visning på Hermitage. Ganska underlig känsla att springa igenom ett så fint museum på så kort tid som 50 minuter. Leonardo da Vinci i ett rum, Rubens i ett annat och några mumier på vägen emellan. Men, bättre än inget.

På kvällen träffade jag flera svenska företag som har verksamhet i Ryssland. Scania, SEB, IKEA, NCC med flera kunde vittna om att Ryssland är en mycket intressant och viktig marknad om än kantad med en hel del svårigheter.

I morse flög vi hem till Stockholm och tillbaka på UD har vi just träffat Kommerskollegium under lunchen. Nu dags för sedvanligt kalendermöte för att besluta om framtida aktiviteter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: