Historiskt beslut

Igår blev det fakirplanet till Bryssel för att besluta om fördjupat samarbete angående ett gemensamt EU-patent. Alla utom Spanien och Italien står bakom ett samarbete, vilket de också tydligt deklarerade under mötet. Jag är i alla fall väldigt glad över att vi äntligen nått fram till ett beslut som 25 länder står bakom efter alla dessa diskussioner och kompromisser.
Nu kommer kommissionen att utarbeta förslag om patentskydd och språklösning som vi sedan får på bordet för beslut. Parallellt med detta ska vi jobba vidare med en domstolslösning som är förenlig med fördraget.

Hann också träffa den danska ministern och tala e-handel och deras kommande ordförandeskap. Dessutom hälsokommissionären Dalli och prata svenskt snus och revisionen av tobaksdirektivet. Bra samtal där han var mycket intresserad av svenskt arbete med en ansvarsfull produktreglering.
Slutligen var vi också och träffade Cecilia Malmström på hennes kontor. Roligt att ses igen. Hon var lika pigg, glad och engagerad som vanligt trots en enorm arbetsbörda just nu på grund av situationen i Nordafrika.
Träffade också Carl Bildt på planet hem, han hade haft en lång dag i Bryssel med EU´s utrikesministrar och naturligtvis också haft temat Nordafrika på agendan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: