Intensiva dagar

Har nu firat fler högtidsdagar förra veckan samtidigt som jag jobbat på som vanligt. Möte i fredags med Jagdish Bhagwati om frihandel och främst då fokus på Doharundan.
I måndags extra regeringssammanträde där vi beslutade om sanktioner mot Syrien, EU beslut kom också senare samma dag. Främst handlade det om vapenembargo och frysning av tillgångar för ett antal personer är ansvariga för att utöva det grova våld som just nu pågår i Syrien.

Lanserade också Kosmopolit Merchant, ett verktyg för skarpa affärsaktiviteter för att öka exporten.

Denna vecka startade också vår ambassadkockutbildning för att bättre kunna lansera svensk mat i världen. Roligt att vara med och många engagerade deltagare. Bidrog också själv med några recept som jag hoppas kommer att lagas på våra ambassader i framtiden.

Innan jag åkte på möte med regeringen om framtidsfrågor hann jag också med ett möte med rektor för Konstfack angående en svensk kinesisk satsning på kreativa näringar.

Tillbaka i Stockholm idag igen besökte jag Stockholm Media Week för att tala om export av PR, reklam och kommunikationstjänster.

I morgon bitti är det Bryssel som gäller. Först Transatlantic Task Force om framtida handelspolitik hela dagen torsdag och sedan möte i FAC om Doharundan och andra frihandelsavtal. Hoppas att i alla fall EU håller ihop på ett bra sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: