St Moritz och Bilderberg

Lördag i St Moritz med fantastiskt svalt väder, ungefär 10 grader. Läste just att det var värmerekord utanför Pajala i Norrbotten, 33,5 grader. Tur att man är här istället.
Anlände torsdag kväll och har suttit inomhus sedan dess och lyssnat på (och lagt mig i) intressanta diskussioner om allt möjligt.
Situationen i Mellanöstern och demokratisering, frihet på nätet, innovationer i hela världen och konkurrensen från Asien och mycket annat.
Igår kväll fick vi också lyssna till min fd kollega från Schweiz, Doris Leuthard som berättade om hur Schweiz nått sådana framgångar. Schweiz är idag världens mest konkurrenskraftiga land.

Middag med många intresssanta deltagare, och inte minst hann jag träffa Doris lite mera och höra mer om hennes nuvarande liv som infrastrukturminister.

Idag är det fokus på Eurozonen och så småningom Kina.

I eftermiddag ska vi också ta oss utomhus och se lite natur. Skadar inte då vi enligt min åsikt är i en av världens vackraste regioner med snö på bergstopparna även sommartid.

2 Responses to St Moritz och Bilderberg

  1. Björn Eriksson skriver:

    Ska regeringspolitiker och näringslivstoppar egentligen träffas i hemliga möten? Är det demokratiskt hållbart?

  2. […] Idag avslutas årets Bilderbergmöte i S:t Moritz, där 120 av världens mäktigaste industrimän, bankirer, politiker och andra makthavare träffats och myst under tre dygn bakom stängda dörrar och tung polisbevakning för att hålla ute snokande journalister och fotografer. Bilden ovan kommer från The Guardians nyhetsblogg, vars utsände Charlie Skelton direktrapporterat från S:T Moritz. Inte för att det finns så mycket att rapportera, utöver de officiella deltagarlistorna, som numera publiceras i syfte att ge sken av något slags öppenhet från organisatörerna, samt vissa deltagares blogg- och Twitterinlägg. Från Sverige deltar stammisen Jacob Wallenberg och två politiker, utrikesminister Carl Bildt och handelsminister Ewa Björling som bägge skriver om sammankomsten på sina respektive bloggar (Bildt och Björling). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: