Popkomm i Berlin

Anlände Berlin efter lunch igår och besökte unga entreprenörer i Betahaus i Berlin. En idé som startade för några år sedan och bygger på att man som ung entreprenör kan hyra in sig på Betahaus. Antingen bara per dag eller per månad. Många sitter nu tillsammans i en kreativ miljö och inspireras av varandra.
Jag fick känslan av ett slags ”mini Google” i Berlin. Kul att lyssna på nya idéer om allt möjligt ifrån ekologiskt kaffe, hudkrämer, Charity via nätet och head hunting med tydlig profil.

På kvällen bjöd ambassaden på middag i residenset. Där var många intressanta svenska företagare verksamma inom kreativa näringar i Berlin.
Mycket intressanta tankar om hur det är att vara företagare här och jämförelser med Sverige på gott och ont.

Idag var det så dags för invigning av Popkomm, en av de största musikmässorna och en väldigt viktig mötesplats för musikbranschen. Jag presenterade också ett smakprov på vår nya kommunikationsplattform för kreativa näringar. Stort intresse för detta även vid den svenska montern efteråt.
Vi var också på det tyska näringsdepartementet för att diskutera gemensamma frågor om EUs inre marknad och frihandelsförhandlingar.
Nu bär det av till Vasa i Finland.

20110907-064532.jpg

20110907-064823.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: