Störtlopp i Åre

Efter hemkomst till Sverige igår satte jag mig på fredagskvällen på nästa plan till Östersund och Åre över helgen. Delar av familjen fanns redan på plats sedan torsdag kväll och hade övningskört i störtloppsbacken under fredagen inför dagens tävling.

Idag har hela dagen tillbringats på störtloppstävling med dottern, hennes livs första. Det gick bra, men väldigt fort. Imorgon är det lite lugnare med super G tävling och sedan hem igen för att packa väskan till Marocko på måndag.

 

2 Responses to Störtlopp i Åre

 1. Martin Wikström skriver:

  Blev intresserad av ditt uppdrag i Marocko. Vad händer där? Ska du möjligtvis åka dit för att tvinga dem att exkludera Västsahara från den nya upphöjda status-avtalet? Eller förhoppningsvis hota med blockad om inte ockupationen av Västsahara upphör? Ser fram emot att läsa mer om vad du har gjort i Marocko.

  Hälsningar
  Martin Wikström

 2. Eline Jacobsson skriver:

  Hej Ewa!
  Det låter som om du har en intensiv tid framöver. Roligt att du kommer ut i världen och får se hur världsläget står till.
  Mycket intressant att få resa till Marocko eftersom där sker mycket som vi inte får information om i Sverige.
  Med tanke på att Sverige nu utvecklar sitt bilaterala samarbete med Marocko, i och med invigandet av Exportrådets nya kontor i Cassablanca och att ni kommer att diskutera Sveriges prioriteringar under ordförandeskapet i EU undrar vi oroade Västsahara-engagerade hur Marocko kommer att svara på sina förmåner från EU på kraven om att stärka de mänskliga rättigheterna.
  MR-frågan är mycket kritisk för de västsaharier som bor på ockuperat område och eftersom det är ett krav i EU:s avancerade status till Marocko att de skall ansvara för att arbetet för de mänskliga rättigheterna skall utvecklas undrar vi nu om ni kommer att ställa Marocko till svars för de kränkningar som sker i det ockuperade grannlandet under ditt besök? Kommer ni att under ordförandeskapet för EU att prioritera handeln med Marocko och vilka krav ställer ni tillbaka på Marocko?
  Hur skall Sveriges frihandelspolitik främja en mer demokratisk värld?
  Mycket angelägen om att få ditt svar!
  Vänliga hälsningar Eline Jacobsson, Nätverket för ett fritt Västsahara och Västsaharakursen på Jakobsbergs folkhögskola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: