Doha död eller levande?

Har idag fått beskedet att det inte blir något ministermöte i Geneve före jul och att förhandlingarna brakat samman. WTO´s Pascal Lamy har varit ute i en presskonferens och nämnt detta med ett mycket sammanbitet ansiktsuttryck. Det är naturligtvis ett stort misslyckande för Lamy om det bryter samman, speciellt efter G20 mötet för ungefär en månad sedan, där man lyckades enas om att detta är viktigt att slutföra.

Bara för en stund sedan återväcktes ett litet minimalt hopp om att det kanske finns en mikrochans i alla fall. Gordon Brown har tydligen sagt att han inte vill ge upp ännu och man har bett om 48 timmars respit innan dödsförklaring sker. Samtal förs  med USA och Indien en sista gång för ett ytterligare försök.

Svårt att i detta läge göra en bedömning, men om det inte händer något över helgen kan vi nog istället börja planera för ytterligare förhandlingar  om detta avtal under det svenska ordförandeskapet. Jag tror knappast att den nya administrationen i USA kommer att vara redo före dess.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: