London

Tidigt på onsdag morgon var det dags för London igen. Träffade bland annat Baroness Wilcox som är inremarknadsminister och min kollega i Konkurrenskraftrådet. Vi talade inte minst om EU patentfrågan inför fredagens möte i Bryssel, men också svenskt snus som hon visade förståelse för att det var en svensk kulturyttring.

Lunch på residenset tillsammans med några svenska företag, mat och säkerhetslösningar. Härlig blandning och bra mat. Ambassaden har verkligen tagit svensk matsatsningen på allvar och har både anställt en svenske kock och anordnar matseminarier. I London finns också ett väldigt stort intresse för det mesta som är svenskt.

Stora demonstrationer på gatorna inför omröstningen om skolavgifter. En del allvarliga tillbud skedde också fick jag veta senare via nyheterna.

Annars är Wikileaks det stora samtalsämnet här i Storbritannien och inte minst Sverige är i fokus.

Privat middag på kvällen och morgonen därpå var det dags att träffa den inkommande handelsministern Stephen Green. Vi samtalade under en lång frukost och det var intressant att höra hans syn på hur UK ska kunna höja sin export. han kommer från företags och bankvärlden, senast från HSBC och har inte någon bakgrund som politiker. I januari tillträder han på sin post och blir officiellt handelsminister.

Tog sedan det supersmidiga tåget till Bryssel. Tänk att kunna kliva på i Londons centrum och två timmar senare vara mitt inne i Bryssel. Det tar mycket längre tid att flyga och är mycket krångligare. Dessutom kan man ringa, arbeta med datorn och ha gott om plats.

Lämna en kommentar